Vandaag geopend tot: 08:00 - 21:00

Hoe werkt het aanvragen?Van aanvragen tot levering.

ca. 10 min Offerte formulier invullen
max. 24 uur Reactie op uw aanvraag
? dagen Nieuwe meterkast

Offerte aanvragenVul het formulier zo compleet mogelijk in.

Een nieuwe aanvraag indienen bij meterkasten.info is eenvoudiger dan u denkt. U kunt het formulier gebruiken op onze website www.meterkasten.info/gratis-offerte-aanvragen.

Als u niet het formulier niet goed begrijpt of u bent niet bekend met de termen kunt u ook een mail sturen naar contact@meterkasten.info.

Gratis offerte aanvragen!

Binnen 24 uureen offerte ontvangen

Als u het formulier op onze website invult ontvangt u meestal de zelfde dag nog een offerte op maat.

Gratis offerte aanvragen!

Wij plaatsen uw nieuwe meterkastOp de afgesproken tijd en datum.

U bent akkoord gegaan met onze offerte, wij komen op de afgesproken tijd en datum. Onze monteurs vervangen uw meterkast binnen een halve dag, eventueel ook ’s avonds. Na dat onze monteurs klaar zijn met de installatie krijgt u uitleg over uw nieuwe meterkast.

Misschien heeft u nog vragen?

Neem contact op!

Alleen een nieuwe groep(en)in uw huidige installatie

Nieuwe groep(en) in uw installatie is alleen mogelijk als u al een nieuwe meterkast heeft. Een nieuwe meterkast wil zeggen een meterkast waar geen draaistoppen (smeltpatronen) meer worden gebruikt als zekering. Nieuwe groepen voor bijvoorbeeld een aanbouw, keuken, tuinverlichting, etc.

Wij kunnen de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

- Nieuwe meterkast plaatsen met extra groepen
- Extra groepen in een bestaande installatie plaatsen (indien er ruimte is)
- Nieuwe groepen plaatsen, aansluiten, leidingen aanbrengen in muur/plafond.
- Overige elektrische werkzaamheden

Waarom een nieuwe meterkast?van meterkasten.info

Oude meterkasten die gebruikt maken van draaistoppen (smeltpatronen) kunnen gevaarlijk zijn zeker als u vaak uw installatie overbelast dit wil zeggen veel apparaten op een groep. Nieuwe installatieautomaten reageren aanzienlijk sneller op overbelasting zo voorkomt u brand.

Te veel apparaten tegelijk op een groep, zeker in bijvoorbeeld de keuken trekken veel stroom. Dit kan een groep overbelasten waardoor draaistoppen (smeltpatronen) of installatieautomaten doorslaan. Hierdoor ontstaat niet alleen elke keer een vervelende situatie maar ook een gevaarlijke situatie. Extra groepen of als dit niet mogelijk is een nieuwe meterkast is dan aan te raden.

Veelal in oude woningen zijn groepenkasten te vinden met slechts een paar groepen. Deze worden beveiligd door middel van draaistoppen (smeltpatronen) en in sommige gevallen ontbreekt er ook een aardlekschakelaar. Hierdoor is een installatie alleen beveiligd tegen kortsluiting of overbelasting maar niet tegen elektrocutie en het voorkomen van brand bij het optreden van lekstromen naar aarde. In alle nieuwe meterkasten zitten tegenwoordig minimaal twee aardlekschakelaars, dit is omdat de NEN-1010 dit voorschrijft.

Belangrijke NEN-1010 voorschriften:

- Er mogen niet meer dan vier groepen achter één aardlekschakelaar worden geplaatst.
- Vanaf twee groepen moeten er minimaal twee aardlekschakelaars worden toegepast.
- Iedere groepenkast moet zijn voorzien van een hoofdschakelaar.
- Gebruikte componenten dienen dubbelpolig af te schakelen (fase en nul)
- Wanneer een gebouw een woonfunctie heeft (woning, hotel, pension) dan dienen alle elektriciteitsgroepen te zijn beveiligd achter een aardlekschakelaar.
- Wasmachine, droger, vaatwasautomaat etc. moeten ook achter een aardlekschakelaar tenzij deze VAST zijn aangesloten (b.v. met een wasmachineschakelaar)

Wij adviseren u met al uw vragen, omtrent uw elektrische installatie. Neem contact met ons op via het contactformulier op https://www.meterkasten.info/contact/ of per e-mail op contact@meterkasten.info.